marți, 24 iulie 2012

In time

                                                                   In time





   In time ( In timp) este un film SF distopic din anul 2011 regizat si scris de Andrew Niccol , si produs de Marc Abraham.
   Personajele sunt : Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki si Vincent Kartheiser.















 Povestea pe scurt 






   Din 2161, modificarea genetică a permis omenirii să se oprească din îmbătrânire de la 25 de ani. Datorită îngrijorărilor în ceea ce priveste suprapopularea planetei, oamenii trebuie să câștige mai mult timp după 25 de ani sau mor într-un termen de un an, asta dacă nu au făcut între timp datorii din acest 1 an. „Timpul de viață” individual, care poate fi transferat între indivizi, a înlocuit banul și apare ca un implant pe brațul inferior la toți oamenii. Dacă ceasul cuiva ajunge la zero, persoana respectivă va muri instantaneu. Societatea este împărțită în clase sociale care trăiesc în diferite „Zone de timp”. Săracii trăiesc în ghetouri ca în Dayton și trebuie să lucreze în fiecare zi pentru a câstiga câteva ore în plus de viață cu care trebuie să și trăiască dar și să plătească necesitățile de zi cu zi: mâncare, chirie, etc. Bogații trăiesc într-o zonă de lux, New Greenwich, conduc mașini electrice rapide și pot trăi pentru totdeauna în funcție de timpul care le-au dobândit.


     Will Salas (Justin Timberlake), un muncitor la fabrică de 28 de ani, locuiește cu mama sa de 50 de ani, Rachel , în ghetouri. Într-o zi, Will și cu prietenul său de 29 de ani, Borel  îl salvează pe Henry Hamilton , un bogătaș de 105 ani, de la a fi jefuit de ani de către o bandă de hoți de timp. Hamilton este atacat de Fortis (Alex Pettyfer), șeful de 75 de ani al unei bande locale numită Minutemen. Will îl ascunde pe Hamilton într-un depozit și acesta îi spune că s-a plictisit de viață deoarece „Pentru ca puțini oameni să fie nemuritori mulți trebuie să moară”. Dimineața, Hamilton îi dă tot timpul său de 116 ani lui Will care încă doarme și apoi se duce pe un pod să astepte să moară în câteva secunde pe care le mai păstrase. Mai exact 5 minute dupa ce a realizat transferul pe ceasul lui Will. In momentul in care Will s-a trezit .. a realizat ca are pe ceas un secol .. si il observa pe Hamilton stand pe un pod gata sa moara. Mesajul pe fereastra a fost scurt si la obiect " Nu imi irosi timpul" Will fuge spre pod ajunge dupa momentul in care Hamilton a decedat . Si este prins de catre o camera de supraveghere pe acel pod. In timp ce Will o astepta pe mama sa in statia de autobuz el observa ca aceasta nu coboara la statia in care era acesta, si realizeaza ca ea a ramas fara timp , ( deoarece taxele se mareau pe zii ce trece ea a ramas fara timpul necesar pentru a plati calatoria si soferul nu a dorit sa o pasuiasca cu o jumatate de ora pana ajungea la fiul ei). Will a inceput sa fuga pe jos spre mama sa. Dar din nefericire in ultimul moment in care ei sau intalnit la o diferenta de cateva secunde aceasta moare in bratele lui Will. Dupa aceasta intamplare el se hotaraste sa plece din ghetou prin zonele de timp spre New Greenwich .
 



Uitati aici trailerul :










 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu