marți, 31 iulie 2012

The eye

                                                            The Eye 




    The Eye este un film  supranatural horror din anul 2008.
    Filmul este regizat de David Moreau si produs de Don Granger, iar in rolul principal este Jessica Alba .










Povestea pe scurt 



      Sydney Wells este o violonista de succes care a ramas oarba de la varsta de 5 ani  in urma unui accident. 15 ani mai tarziu, Sydney sufera un transplant de cornee  si incet , incet isi recupereza vederea si vede din ce in ce vede  mai clar , dar pe masura ce-si recupereaza vederea , ea incepe sa aiba viziuni supranaturale( foc, oameni murind , fantome etc).
















Urmariti trailerul :




marți, 24 iulie 2012

In time

                                                                   In time





   In time ( In timp) este un film SF distopic din anul 2011 regizat si scris de Andrew Niccol , si produs de Marc Abraham.
   Personajele sunt : Justin Timberlake, Amanda Seyfried, Cillian Murphy, Olivia Wilde, Alex Pettyfer, Johnny Galecki si Vincent Kartheiser.















 Povestea pe scurt 






   Din 2161, modificarea genetică a permis omenirii să se oprească din îmbătrânire de la 25 de ani. Datorită îngrijorărilor în ceea ce priveste suprapopularea planetei, oamenii trebuie să câștige mai mult timp după 25 de ani sau mor într-un termen de un an, asta dacă nu au făcut între timp datorii din acest 1 an. „Timpul de viață” individual, care poate fi transferat între indivizi, a înlocuit banul și apare ca un implant pe brațul inferior la toți oamenii. Dacă ceasul cuiva ajunge la zero, persoana respectivă va muri instantaneu. Societatea este împărțită în clase sociale care trăiesc în diferite „Zone de timp”. Săracii trăiesc în ghetouri ca în Dayton și trebuie să lucreze în fiecare zi pentru a câstiga câteva ore în plus de viață cu care trebuie să și trăiască dar și să plătească necesitățile de zi cu zi: mâncare, chirie, etc. Bogații trăiesc într-o zonă de lux, New Greenwich, conduc mașini electrice rapide și pot trăi pentru totdeauna în funcție de timpul care le-au dobândit.


     Will Salas (Justin Timberlake), un muncitor la fabrică de 28 de ani, locuiește cu mama sa de 50 de ani, Rachel , în ghetouri. Într-o zi, Will și cu prietenul său de 29 de ani, Borel  îl salvează pe Henry Hamilton , un bogătaș de 105 ani, de la a fi jefuit de ani de către o bandă de hoți de timp. Hamilton este atacat de Fortis (Alex Pettyfer), șeful de 75 de ani al unei bande locale numită Minutemen. Will îl ascunde pe Hamilton într-un depozit și acesta îi spune că s-a plictisit de viață deoarece „Pentru ca puțini oameni să fie nemuritori mulți trebuie să moară”. Dimineața, Hamilton îi dă tot timpul său de 116 ani lui Will care încă doarme și apoi se duce pe un pod să astepte să moară în câteva secunde pe care le mai păstrase. Mai exact 5 minute dupa ce a realizat transferul pe ceasul lui Will. In momentul in care Will s-a trezit .. a realizat ca are pe ceas un secol .. si il observa pe Hamilton stand pe un pod gata sa moara. Mesajul pe fereastra a fost scurt si la obiect " Nu imi irosi timpul" Will fuge spre pod ajunge dupa momentul in care Hamilton a decedat . Si este prins de catre o camera de supraveghere pe acel pod. In timp ce Will o astepta pe mama sa in statia de autobuz el observa ca aceasta nu coboara la statia in care era acesta, si realizeaza ca ea a ramas fara timp , ( deoarece taxele se mareau pe zii ce trece ea a ramas fara timpul necesar pentru a plati calatoria si soferul nu a dorit sa o pasuiasca cu o jumatate de ora pana ajungea la fiul ei). Will a inceput sa fuga pe jos spre mama sa. Dar din nefericire in ultimul moment in care ei sau intalnit la o diferenta de cateva secunde aceasta moare in bratele lui Will. Dupa aceasta intamplare el se hotaraste sa plece din ghetou prin zonele de timp spre New Greenwich .
 



Uitati aici trailerul :










 

joi, 19 iulie 2012

Numarul 23

                                                                 Numarul 23




Numarul 23 ( The Number 23) este un film thriller psihologic din anul  2007, regizat de Joel Schumacher după un scenariu scris de Fernley Phillips
Rolurile principale sunt interpretate de Jim Carrey, Virginia Madsen, Danny Huston și Logan Lerman.


 Povestea implică o obsesie legată de enigma numărului 23, o credință ezoterică că toate incidentele și evenimentele sunt în legătură cu numărul 23.











Povestea 









    Walter Sparrow (Jim Carrey) este un ofițer de la Controlul Animalelor; el este căsătorit cu Agatha și au un fiu, Robin . Filmul începe cu nararea de către Walter a evenimentelor de la recenta aniversare a zilei sale de naștere. El a primit un apel pentru a prinde un câine. Walter îl încolțește pe câine și află de pe o plăcuță pe care o purta la gât că numele său este Ned. Câinele îl mușcă de braț și scapă. Din cauza întârzierii cauzate de urmărirea lui Ned, Walter întârzie la întâlnirea cu soția sa, iar aceasta, în timp ce-l aștepta, intră într-o librărie și-i cumpără o carte intitulată The Number 23, care era scrisă de Topsy Kretts. Atunci când Walter ajunge, Agatha îi dă cartea pe post de cadou pentru ziua sa de naștere.

Walter începe să citească romanul, observând asemănări ciudate între el și personajul principal, un detectiv care se referă la sine însuși ca "Fingerling". Personajul explică faptul că el și-a luat numele de la o carte obscură pentru copii, una de care s-a bucurat și Walter când era copil. Cartea detaliază întâlnirea lui Fingerling cu "Blonda sinucigașă", a cărei bizară obsesie față de numărul 23 o dtermină să-și ucidă prietenul ei și apoi să se sinucidă. Walter începe să aibă vise în care o ucide pe Agatha, ceea ce îi provoacă un comportament extrem de paranoic. După un astfel de vis, el pleacă din casă la miezul nopții și se duce la Hotelul King Edward. Inițial, i se oferă camera 27, dar el cere camera 23. Walter își petrece noaptea terminând de citit cartea doar pentru a descoperi că această carte se oprește la capitolul 22 cu Fingerling stând în picioare într-un balcon nefiind decis dacă să se arunce sau nu, după uciderea iubitei sale, Fabrizia.
A doua zi, Walter vede câinele Ned de la fereastra camerei de hotel și-l urmărește la un cimitir, unde întâlnește un preot și pe grădinarul cimitirului și află că ei l-au poreclit pe Ned "paznicul morților" din cauza faptului că acesta stătea și privea pietrele funerare, cu o atenție specială la mormântul unei fete pe nume Laura Tollins, victimă a unui omor și al cărui cadavru nu a fost găsit niciodată, mormântul fiind prin urmare gol. Walter se întoarce acasa cu un articol de ziar despre uciderea studentei Laura Tollins  de către profesorul ei de psihologie, Kyle Flinch , cu care avusese relații sexuale; circumstanțele uciderii Laurei sunt aproape identice cu cele ale uciderii Fabriziei în The Number 23. Walter crede că profesorul a scris cartea ca o mărturisire secretă și se duce să-l vadă în închisoare. Omul își proclamă nevinovăția de a fi autorul crimei și afirmă că nu a scris el cartea, precizând că niciodată nu ar alege un pseudonim ca "Topsy Kretts" și subliniind că acesta este un omofon evident pentru "Top Secrets".

Robin găsește o adresă de cutie poștală ascunsă în partea din spate a cărții și trimit acolo un transport de 23 de cutii pentru a spera să-l atragă pe autorul cărții. Ei îl așteaptă pe Topsy Kretts , care, fiind confruntat cu Walter, devine panicat, afirmă că Walter trebuia să fie mort și își taie gâtul. În buzunarele interioare ale bărbatului, Agatha găsește un card de acces într-o instituție de boli mentale, de unde află că omul era dr. Sirius Leary. Ea merge la azilul abandonat și găsește vechiul birou al lui Leary. Într-o cameră cu pereții acoperiți cu calcule în care apare numărul 23, ea găsește o cutie veche cu numele lui Walter pe ea. Între timp, Robin și Walter descoperă că fiecare al 23-lea cuvânt de pe fiecare a 23-a pagină a cărții ascunde două mesaje pe care îi duc la "Casanova's Park". Ei ajung la parc noaptea târziu și coboară o scară marcată "Pașii spre rai", care are 23 de trepte. În partea de jos, ei sapă adânc în pământ și descoperă un schelet uman, probabil al Laurei Tollins, dar atunci când se întorc cu un ofițer de poliție, oasele dispăruseră. Walter o acuză pe Agatha că a luat oasele și că ea este autoarea cărții. Ea admite că a mutat scheletul pentru a-și proteja soțul, dar îi spune lui Walter este el este cel care a scris cartea și-i arată conținutul cufărului de la institut. În cutie este un manuscris al cărții The Number 23, cu numele lui Walter pe el și o brățară de gleznă care i-a aparținut Laurei Tollins.

El se întoarce în camera 23 de la hotel, unde dă jos tapetul și găsește capitolul 23 din carte scris peste tot pe perete. Capitolul explică faptul că povestea a fost mărturisirea lui Walter și el își amintește de ce a făcut totul: tatăl său s-a sinucis, după moartea mamei lui Walter. Biletul lui de sinucidere era o pagină de lucruri care duceau la numărul 23. Walter a iubit-o pe Laura Tollins și a devenit obsedat de numărul 23 din cauza tatălui său. Laura a început să se culce cu profesorul ei. Walter a încercat să o avertizeze cu privire la faptul că numărul era periculos și urma să renunțe la el pentru a o chinui pe ea. Ea i-a spus că el era nebun, provocându-l pe Walter să o omoare. Furios, Walter a înjunghiat-o și a îngropat-o în parc, fiind observat de Ned. Profesorul a fost primul care a mers în camera în care Laura a fost ucisă și a pus mâna pe cuțit, acoperind arma cu amprentele sale și mânkindu-și mâinile cu sânge. În urma acestor dovezi, el a fost condamnat pentru crimă. Walter a mers în camera de hotel, a scris The Number 23, scriind capitolul 23 pe pereți, podea și pe orice altă parte a camerei, iar apoi a sărit de pe balcon. El a supraviețuit, dar a suferit leziuni grave. Walter a ajuns în institutul în care lucra dr. Leary. Dr. Leary a citit manuscrisul și, după publicarea acesteia, a devenit obsedat el-însuși de numărul 23. Din cauza căderii, Walter a suferit pierderi de memorie și a uitat că a comis crima, iar la părăsirea institutului a întâlnit-o pe Agatha.

Agatha îl găsește pe Walter la hotel și încearcă să-l asigure că el nu mai este persoana care era atunci când a scris cartea. El insistă că este un criminal, acceptând faptul că a ucis-o pe Laura Tollins și-i spune Agathei să plece înainte de a o ucide și pe ea. Agatha îl provoacă să o omoare, spunându-i că îl iubește. Walter îi spune că nimeni nu poate să-l iubească pe el, iese din hotel și sare în stradă, unde aproape că este lovit de un autobuz, dar renunță în ultimul moment atunci când își dă seama că fiul său se uită. El își îmbrățișează familia, apoi anunță că se va preda și va aștepta să fie condamnat. Are loc o procesiune de înmormântare a oaselor Laurei Tollins în mormântul ei, unde profesorul Flinch este văzut liber.





      Este un film foarte interesant ,  te face si pe tine sa te gandesti la acest ciudat numar .
Uitati aici trailerul :














duminică, 15 iulie 2012

Top 5- filme comedie

                                                                        Top 5


                             - Cele mai tari filme de comedie -



1. Dictatorul 










2. Johnny English














3. Ace Ventura - Detectivul lui peste













4.Men in black 3 















5. Borat 












sâmbătă, 14 iulie 2012

Top 10 - filme horror

                                                                          Top 10


                                          - Cele mai tari filme horror -



1.Intoarcerea la casa bantuita  ( Return to House on Haunted Hill )

A început atunci când cinci oameni au fost de acord să petreacă o noapte în casă bântuită. Acum, după câţiva ani, singura supravieţuitoare este găsită moartă. Sora acesteia este răpită de un vânător de artefacte şi forţată să se întoarcă în fostul spital psihiatric pentru a-l ajuta să găsească statuia blestemată a lui Baphomet. Dar pentru asta trebuie să fie de acord şi... casa. Acum teroarea reîncepe, grupul căutătorilor rămâne prizonieri în casă şi sunt urmăriţi de fantomele blestemate ale foştilor pacienţi.




 2. Drag me to the hell


Christine este o tanara cu o viata frumoasa si o cariera in ascensiune ... pana intr-o zi cand o cunoaste pe batrana Ganush si ii refuza o prelungire de credit. Ceea ce nu stie Christine este ca batrana ascunde multe secrete si, drept razbunare, ii va transforma viata intr-un adevarat iad.






3. Shining 


 
In speranta ca va putea renunta la un viciu care il bantuie de mult, Jack Torrance isi ia sotia si copilul si merge impreuna cu acestia, in afara sezonului turistic, intr-un hotel de lux, in munti. Datorita puterilor sale neobisnuite, Jack isi da seama ca acel hotel a fost martorul multor crime sangeroase. Vor rezista cei trei in fata fantomelor trecutului sau pericolul iminent va spulbera aceasta familie?





4. Alone 

 

  Unii oameni sunt nascuti sa-si traiasca viata impreuna ... cu atat mai mult cu cat vorbim despre doua surori siameze - Pim si Ploy ajung sa fie despartite printr-o operatie si doar una dintre ele se va putea bucura de viata. Dar numai in cazul in care cealalta ii va da voie ...

 

 

 

 5. Orphan 

 

 

 Sa adopti un copil nu este un lucru usor... Sa adopti un copil care nu este deloc ce pare a fi este de-a dreptul infricosator. Kate si John Coleman sunt doi soti care au trecut deja printr-o tragedie, pierderea unui copil, iar acum sunt pusi fata in fata cu o noua provocare - o fetita pe nume Esther, aparent foarte draguta, dar care pune in pericol siguranta familiei lor... 

 

 

 

 

 

 

6. The Omen 

 

 

  In incercarea de a-si proteja sotia, Robert ii ascunde moartea copilului lor lui Kathy si il inlocuieste pe noul nascut cu un copil orfan. Ceea ce nu stie Robert este ca noul copil are o poveste speciala ... iar adevarul s-ar putea sa iasa la iveala prea tarziu.















7.Trick'n'Treat.



 Legenda spune ca in noaptea de Halloween mortii se ridica din morminte si bantuie locurile in care au trait. Dar in zilele noastre nimeni nu mai crede in legende, iar oamenii au dat un nou inteles Halloweenului - petreceri, costume, dovleci sculptati. Cu toate acestea, locuitorii unui orasel s-ar putea sa afle pe propria piele ca legendele au, asa cum se spune, un sambure de adevar... 









8.Saw


Filmul este bazat pe un concept  fantastic al unui criminal in serie.






9.  Dawn of the Dead






10.  28 Days Later






28 Days Later este un film de groaza cu adevarat infiorator.










marți, 10 iulie 2012

Avatar

                                                             Avatar




    Avatar este un film epic stiintifico-fantastic american apărut la sfârsitul anului 2009, scris și regizat de regizorul canadian James Cameron . Actiunea filmului se petrece în anul 2154 pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri. Aici oamenii si-au stabilit o bază stelară pentru a exploata rezervele naturale de un prețios minereu ce se găsește pe satelitul natural, în timp ce populația aborigenă Na'vi - o rasă de aborigeni umanoizi - reuseste să reziste expansiunii coloniștilor, care le amenință existența lor precum si a ecosistemului pandorian. După spusele lui Cameron, titlul filmului se referă la trupurile modificate genetic utilizate de personajele din film pentru a interacționa cu populatia Na'vi.
 
     Ideea filmului i-a apărut lui Cameron încă din 1996, an în care a si scris primele 80 de pagini din scenariu. Filmările trebuiau să înceapă imediat după terminarea Titanicului, filmul urmând a fi lansat în 1999, însă, potrivit regizorului, "era necesar să mai treacă ceva vreme până să apară tehnologia necesară" punerii în scenă a viziunii filmului. Astfel, Cameron a început lucrul efectiv la Avatar  în primăvara anului 2006 când a definitivat scenariul, limba Na'vi  și cultura Pandoriană. Tot el a precizat că în cazul unui succes al filmului sunt posibile si continuări.

      Filmul a fost lansat atât în formatul obisnuit, 2D, cât si în formatele 3D și IMAX. Avatar a avut un buget oficial de 237 milioane dolari americani, însă alte estimări ridică cheltuielile de producție la 280–310 milioane $ și la alte 150 milioane $ pentru promovare. Filmul este văzut ca un deschizător de drumuri în cinematografia modernă, datorită noilor tehnologii folosite pentru vizualizarea 3D și a filmărilor cu camere de filmat stereoscopice special proiectate pentru acesta.

     Primind aprecierile criticilor si fiind un succes comercial, încasările brute din ziua lansării s-au ridicat la 27.000.000 $ iar cele din primul weekend de la lansare în Statele Unite ale Americii si Canada la 77.025.481 $. La nivel global se estimează că a încasat 232.160.000 $ brut în primul weekend de la lansare, Avatar fiind pe poziția a 9-a a unui clasament al tuturor timpurilor din acest punct de vedere. După 17 zile de la lansare a ajuns pe prima poziție a unui clasament din punctul de vedere al filmelor care au încasat cel mai repede 1 miliard de dolari americani  fiind si printre cele 5 filme care au avut încasări de peste 1 miliard de dolari la nivel mondial.    După 3 săptămâni de la lansare filmul a ajuns pe poziția a doua din punctul de vedere al încasărilor totale.








Povestea  




     În 2154, corporația RDA extrage minereuri de pe Pandora, o lună asemănătoare Pământului a planetei Polyphemus. Parker Selfridge  conduce operațiunile de extragere de minereu și angajează un fost soldat în infanteria marină a Statelor Unite ale Americii pentru a asigura securitatea operațiunilor. Corporația intenționează să exploateze rezervele Pandorei de unobtanium, un minereu foarte prețios. Pandora este locuită de Na’vi, o specie de umanoizi care au culoarea pielii albastră și care au instincte de felină Mai puternici din punct de vedere fizic și mai înalți decât oamenii, Na'vii trăiesc în armonie cu natura, venerând o zeiță-mamă numit Eywa.
Oamenii nu pot supraviețui expunerii în atmosfera Pandoriană un timp îndelungat, drept care sunt nevoiți să poarte măști de oxigen. În încercarea de a-și îmbunătăți relațiile cu populația băștinașă, oamenii de știință creează hibrizi între oameni și Na'vi, numiți avatari, controlați de operatori umani potriviți din punct de vedere genetic, un fost infanterist marin paralizat de la brâu în jos, este soluția de urgență utilizată pentru a-l înlocui pe fratele geamăn ucis, un om de știință antrenat pentru a deveni avatar. Dr. Grace Augustine , șeful programului Avatar, îl consideră pe Sully inadecvat pentru a-l înlocui pe fratele său și îi atribuie doar rolul de bodyguard al său.
Jake o escortează pe Augustine și pe biologistul Norm Spellman  într-o misiune de explorare în forma lor de avatari pentru a intra în contact cu Na'vi, în încercarea de a stabili relații diplomatice care să rezolve problema resurselor și să pună capăt amenințărilor. În timpul misiunii grupul este atacat de un prădător și Jake se pierde de restul grupului. Forțat de împrejurări să supraviețuiască noaptea în jungla periculoasă a Pandorei, el este salvat de Neytiri , o femeie Na'vi. Neytiri îl duce pe Jake la Hometree(Copacul Casă), care este locuit de clanul Neytiriei numit Omaticaya. Mo'at, preotul Na'vi și în același timp mama Neytirei, își arată interesul pentru războinicul "din tărâmul visurilor" (termenul lor pentru avatari), și o instruiește pe fiica sa să îl învețe pe Jake obiceiurile lor. Colonelui Miles Quaritch , șeful forțelor de securitate ale RDA, află despre relația unică pe care Jack o are cu Omaticaya și îi promite acestuia că îi va da "picioarele reale" în schimbul informațiilor despre nativi și a ceea ce ar dori aceștia în schimb pentru a abandona Hometree situat chiar deasupra unui important zăcământ de unobtanium.
Timp de trei luni Jack crește aproape de Neytiri și de Omaticaya și începe să prefere stilul acestora de viață, ceea ce erodează din loialitatea față de agenda RDA. El este inițiat în Omaticaya, și Neytiri iși dezvălui dragostea pe care i-o poartă, alegându-l ca prieten. Schimbarea lui Jack este descoperită atunci când acesta distruge camerele de pe un buldozer care dărâma copacul denumit de trib "Copacul vocilor". Colonelul Quaritch îl deconectează pe Jack de la avatarul acestuia și le prezintă lui Selfridge și Augustinei o înregistrare prin care Jack admite că misiunea sa sortită eșecului: Omaticaya nu vor abandona niciodată Hometree. Selfridge este convins că negocierile vor eșua și astfel ordonă distrugerea Hometree.
Augustine argumentează că distrugerea Hometree-ului poate afecta vastul sistemul neurologic bio-botanic la care sunt conectate toate organismele de pe Pandora, iar Selfridge îi dă lui Jake și Augustinei o oră pentru a-i convinge pe Na’vi să părăsească Hometree. Când acesta își dezvăluie misiunea tribului Omaticaya, Neytiri îi acuză pe ambii de trădare ceea ce are ca rezultat luarea ca prizonieri a acestora. Forțele lui Quaritch distrug Hometree-ul, omorându-l pe Eytucan , tatăl lui Neytiri și liderul tribului, precum și pe mulți alții. Jake și Augustine sunt deconectați de la avatarii acestora și încarcerați pentru trădare alături de Norm. Trudy Chacón , un pilot în forțele de securitate care este dezgustată de violență, îi scoate din închisoare și îi ajută să scape. În timpul operațiunii de salvare, Quaritch reușește să o împuște pe Augustine. Cu Augustine mai mult moartă decât vie, Jake se întoarce la trib pentru a le cere ajutorul. Pentru a recâștiga încrederea acestora, el îl îmblânzește pe Toruk, o bestie zburătoare foarte puternică care a mai fost îmblânzită doar de 5 alți Na'vi. Jake zboară la tribul Omaticaya, care se strânsese la arborele sacru denumit "Arborele Vieții" (Tree of Souls), și pledează cu Mo'at pentru a o vindeca pe Augustine. Ei încearcă să îi transplantanteze "sufletul" Augustinei în avatarul acesteia, dar rănile sunt prea grave și aceasta moare înainte ca ritualul să fie definitivat.
Cu ajutorul lui Neytiri și a lui Tsu'Tey , noul lider al tribului Omaticaya, Jake reușeste să adune mii de Na'vi din alte clanuri. Jake se roagă la Eywa să îi ajute pe Na'vi în bătălia ce avea să vină. Quaritch, observând mobilizarea clanurilor Na'vi, îl convinge pe Selfridge să autorizeze un atac prin surpriză la "Arborele Vieții". Din cauza faptului că acesta este în centrul religiei si culturii Na'vi, distugerea sa i-ar demoraliza suficient de mult pe Na'vi astfel încât nu ar mai rezista să lupte împotriva oamenilor.
Na'vi reușesc să facă față pentru un timp atacului armatei corporației dar cu mari pierderi, printre care Tsu'Tey și Trudy. Pe măsură ce Na'vi sunt pe cale să piardă bătălia, animalele sălbatice de pe Pandora atacă surprinzător forțele corporației, depășindu-i din punct de vedere numeric. Neytiri interpretează acest atac ca un răspuns al Eywai la rugămințile lui Jake. Jake distruge bombele înainte ca acestea să ajungă la "Arborele vieții". Col. Quaritch reușește să scape și găsește locul din care Jack se conectează la avatarul său, pe care îl distruge, expunându-l pe Jake la atmosfera pandoriană. Neytiri îl omoară pe Quaritch și îl salvează pe Jake. O dată respins atacul, Neytiri și Jake își reafirmă dragostea atunci când ea îi vede pentru prima dată corpul său uman.
Selfridge și personalul militar sunt expatriați de pe Pandora, în timp ce lui Jake, Norm, si celorlalți oameni de știință care studiază Pandora li se permite să rămână. Îl putem vedea pe Jake purtând insigna care identifică liderul Omaticaya. Filmul se termină cu scena în care conștiința lui Jake este permanent transplantată în avatarul Na'vi de către "Arborele vietii".




luni, 9 iulie 2012

2012

                                                                         2012


2012 este un film SF american din anul  2009 despre sfarsitul lumii din acest an.
 Filmul este regizat de  Roland Emmerich , scenariul scris de Harald Kloser si produs de Roger Birnbaum.
 Personajele sunt :  John Cusack, Chiwetel Ejiofor, Amanda Peet, Oliver Platt, Thandie Newton, Danny Glover și Woody Harrelson.





   Filmul a fost distribuit de Columbia Pictures. 
  Filmările au început în august 2008 în Vancouver, desi initial s-a planificat ca filmările să aibă loc în Los Angeles.







Uitati aici trailerul si melodia superba din film :








 


 

miercuri, 4 iulie 2012

Dictatorul

                                                                    Dictatorul



   Dictatorul ( The Dictator) este un film de comedie din 2012 .
In rolul principal este Sacha Baron Cohen. Filmul a fost regizat de Larry Charles , scenariul scris Sacha Baron Cohen si produs tot de Sacha Baron Cohen.







                                          




Alte personaje sunt :Anna Faris ,Jason Mantzoukas si Ben Kingsley.
Filmul a castigat  141,968,119 $ la un buget de 65 de milioane de dolari.



Uitati aici trailerul:  


marți, 3 iulie 2012

Men in black

                                                        Men in black



  Men in Black  este un film SF din anul 1997 regizat de Barry Sonnenfeld si produs de Steven Spielberg .
  Filmul se bazeaza pe benzile desenate cu acelasi nume de  Lowell Cunningham.
 Personajele sunt :Tommy Lee Jones, Will Smith, Linda Fiorentino, Vincent D'Onofrio, Rip Torn si Tony Shalhoub.
  Efectele speciale si machiajul creaturilor a fost realizat de Rick Baker. 









   Premiera filmului a fost la 2 iulie 1997, iar distribuitorul Columbia Pictures a avut încasări de 587 de milioane $ la un buget de 90 de milioane $
   Filmul a avut o continuare în 2002, Men in Black II si in 2012 Men in Black III.




luni, 2 iulie 2012

Ingeri si demoni

                                   
                                                         Ingeri si demoni





  Îngeri si demoni ( Angels & Demons) este o adaptare cinematografică a romanului cu acelasi nume de  Dan Brown, realizat in anul 2009.
 Filmul este regizat de Ron Howard , scris de  Akiva Goldsman si produs de Brian Grazer.
 Rolul principal , Robert Langdon, este jucat de actorul Tom Hanks
.







Este continuarea filmului Codul lui Da Vinci (2006), o altă adaptare după Brown, desi actiunea din romanul "Îngeri si demoni" ia loc înaintea cele din "Codul lui Da Vinci".
 Filmarea a avut loc în Roma si in studiourile  Sony Pictures din Los Angeles.










duminică, 1 iulie 2012

The Avengers

                                                               The Avengers


  The Avengers (Razbunatorii) este un film american cu supereroi regizat si scris  de Joss Whedon , si produs de Kevin Feige.
  Protagonistii acestui film sunt : Robert Downey, Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård si  Samuel L. Jackson.



Povestea pe scurt 

   In film este vorba despre  Nick Fury , directorul organizatiei de mentinere a păcii S.H.I.E.L.D., îi recrutează pe Iron Man, Captain America, Hulk si Thor pentru a creea o echipă care trebuie neapărat să-l oprească pe fratele lui Thor, Loki, să înrobească rasa umană.






Uitati aici trailerul :