miercuri, 27 iunie 2012

Monstrul din prag

                  Ciudata carte "Monstrul din prag " a lui H.P.Lovecraft


"Monstrul din prag" este o carte horror in care se vorbeste despre fantome, creaturi, invocari ale spiritelor, schimbari de identitate , culturi secrete , etc
In carte se gasesc 5 povesti si anume : Monstrul din prag , Cazul Charles Dexter Ward , Dincolo de zidul somnului , Sobolanii din ziduri si Cel Ce Bantuie In Bezne .




Monstrul din prag 


Personajul principal al acestei povestii este Dan , care are un cel mai bun prieten Edward Derby care se casatoreste cu o fata foarta ciudata pe nume Asenath Waite . 
De fapt tatal acestei fete , cand era pe moarte, stiind magie neagra , i-a luat trupul fiicei sale ca sa devina el tanar si apoi el ii ia trupul lui Edward pentru a fi barbat , deoarece , spunea el ca intr-un trup de barbat e mult mai puternic , decat intr-un trup de femeie.

Cel Ce Bantuie In Bezne  

In poveste este vorba despre o creatura numita Cel Ce Bantuie In Bezne , care este inchis intr-un poliedru (piatra pretioasa) si daca te uiti mult timp la el , vei elibera aceasta creatura inchisa intr-o clopotnita a unei biserici intunecate.

Un comentariu: